Olen sen verran monta vuotta tätä saittia hallinnoinut, että on aika jäädä "eläkkeelle". Asialla ei ole järin kiire eli saitti on maksettu ensi vuoden heinä-elokuuhun saakka. Jos jatkajaa ei löydy sitä ennen, niin BBPlazan valot sammuvat...

Jatkoa ajatelleen tarvittaisiin siis uusi tekninen ylläpitäjä tai ainakin se, että joku ottaisi "vetovastuulleen" eli nimelleen saitin. Kovin paljoa ei siis välttämättä tarvita teknistä osaamista, jos ulkoistaa osaamista kun tarvitaan. Ainakin teoriassa toimisi. ;)

Toimintahan on muutoin ollut vahvasti aina isoveljien hallussa yhteisöllisesti. Eikä yhteisöllisyyden periaatteeseen kuulu se, että saittia oltaisiin myymässä tms.

Nykyinen tuotanto vauhditti tätä päätöstä, joka on ollut pitkään muhimassa. Keskustelijat ovat siirtyneet entistä enemmän twitteriin, instaan, jodeliin ja ties minne eli alkaa olla aika näivettynyttä hommaa. Senkin takia hiukan kyseenalaista enää jatkaa, mutta toki mahdollisuus edelleen on, jos jotakin kiinnostaa. Laittakaa privalla mikäli olette kiinnostunut BBPlazan jatkosta.

Voitte ottaa yhteyttä, joko privaviestillä tai rink@bbplaza.org.

Terkuin Rink

ps. Myös tiedoteosiossa voi kysellä asiasta jos kiinnostaa. viewforum.php?f=2

Foorumin säännöt. Lue ja tajuntasi laajenee. Saat myös karkin.

Tiedotteet, kysymykset ja palaute koskien sivustoa ja foorumia.
Lukittu
Avatar
Spencer
Ylläpitäjä
Viestit: 19498
Liittynyt: 22 Elo 2005 18:08

Foorumin säännöt. Lue ja tajuntasi laajenee. Saat myös karkin.

Viesti Kirjoittaja Spencer » 19 Elo 2011 13:27

Näiden sääntöjen tarkoitus on pitää BBPlaza mahdollisimman siistinä, asiallisena, tasokkaana ja viihtyisänä paikkana. Kaikenlainen palstan aihepiirin liittyvä keskustelu on tervetullutta, kunhan pysytään sääntöjen sallimissa puitteissa.

Foorumin säännöt:

1 § Noudata Suomen lakia ja Netikettiä
Kaikki Suomen laissa kielletty on kiellettyä myös täällä. Odotamme kaikkien kirjoittajien noudattavan Netikettiä ja ymmärtävän hyvän maun käsitteen. K-18 materiaalin (kuvat, videot ym.) postaaminen ja linkittäminen on kielletty. Kirosanojen käyttö viesteissä on sallittua, olettaen että viestissä on muutakin asiaa niiden lisäksi.

2 § Älä provosoi, trollaa tai riitele julkisesti
Toisten käyttäjien uhkailu ja haukkuminen sekä tarkoituksellinen ärsyttäminen, loukkaaminen ja provosointi on ehdottomasti kiellettyä! Kohtele muita kirjoittajia niin kuin tahtoisit itseäsi kohdeltavan.

Myös trollaaminen on kiellettyä. Tällä tarkoitetaan viestejä, joilla pyritään tietoisesti saamaan mahdollisimman monen ihmisen tunteet kuohumaan yrittämällä haastaa riitaa. Älä ruoki trollia! Jos huomaat jonkun käyttäytyvän edellä kuvatulla tavalla, ilmoita siitä ylläpidolle äläkä kaada lisää vettä myllyyn.

Julkinen riiteleminen ei ole sallittua. Pyri selvittämään kahdenkeskiset ongelmat yksityisviestein tai sähköpostitse. Henkilökohtaisuuksiin menemiseen ja toisen käyttäjän solvaamiseen yksityisesti tai julkisesti puututaan ankaralla kädellä. Moderaattoreiden tai ylläpitäjien solvaaminen ei ole yhtään sen sallittavampaa kuin muidenkaan.

3 § Älä spoilaa
TV-sarjoista, elokuvista, peleistä yms keskusteltaessa muista käyttää spoiler-tageja piilottamaan vähäisetkin paljastukset. Spoiler-vapaissa ketjuissa spoiler-tagien käyttö ei ole pakollista, mutta ei siitä mitään haittaakaan ole. Parempi varoa kuin katua.

4 § Kirjoita viestisi selkeästi ja toiset huomioon ottaen
Kirjoita selkeästi
Ota huomioon viestisi lukijat, tekstin on oltava helposti luettavaa. ÄLÄ HUUDA! Jos koet värillisen tekstin käytön erittäin hyväksi ideaksi, käytä sitä vain välttämättömissä paikoissa. Älä värjää koko viestiä. Muista välimerkit, isot alkukirjaimet ja kappalejaot. Jos haluat korostaa viestiäsi, niin käytä foorumin tarjoamia tekstin muotoiluja, eli lihavointia, kursivointia tai alleviivausta. Oikolue viestisi ennen lähettämistä.

Älä spämmää
Saman asian turha toistaminen, tsättiviestit ja hymiöviestit ovat kiellettyjä. Jättäkää kirjoittamatta, jos ei ole mitään annettavaa keskustelulle. Esimerkiksi pelkät lyhyet "Ok" tai "Komppaan" -tyyliset kommentit ilman mitään perusteluita eivät kehitä keskustelua mihinkään. Keskustelufoorumi ei ole mikään chatti.

Älä tuplapostaa
Viestien muokkausraja on 4 tuntia. Voit tämän rajan puitteissa muokata viestiäsi, kunhan et muuta alkuperäistä sanomaa merkittävästi. Älä kirjoita montaa viestiä peräkkäin, vaan käytä Edit-toimintoa, jos sinulla on vielä jotain lisättävää viestiisi.

Etsi viestillesi oikea koti
Kaikki viestit on kirjoitettava oikealle, niille tarkoitetulle alueelle ja viestiketjuun. Käytä hyväksesi hakutoimintoa (jokerimerkkinä toimii *, esim. laama* etsii myös sanat laamantai, laamalauma ja laamalaulu). Muu keskustelu -alueelle voi kirjoittaa sellaisista aiheista, jotka eivät muille alueille sovi. Vapaa keskustelu -ketjuun voi kirjoittaa sellaisesta aiheesta, mikä ei sovi oikein mihinkään ketjuun.

Lainaa vain oleellinen toisen kirjoittajan viestistä
Lainatessa toisen kirjoittajan tekstiä, lainaa vain kohta, jota haluat kommentoida. Pitkät lainaukset tekevät viesteistä pitkiä ja luettavuus kärsii. Toisen kirjoittajan tekstin lainaamisen yhteydessä tekstin muuttaminen on kiellettyä.

Linkitä isot kuvat pelkkänä linkkinä
Älä liitä viestiisi isoja/liikaa kuvia tai videoita, tai muuten hidasta foorumin toimintaa. Käytä järkeä! Voit laittaa pelkät linkit, jos se on tarpeellista.

Kerro mitä linkin takana on
Lähetettäessä linkkejä foorumille, linkin sisällön kuvaus on pakollinen. Kuvauksen puuttuessa viestisi saatetaan poistaa.

5 § Tarkista uutta keskustelua aloittaessa, että sellaista ei ole jo olemassa
Keskustelu yhdestä aiheesta käydään saman otsikon alla. Ennen uuden ketjun luomista kannattaa käyttää haku-toimintoa ja tarkistaa onko aiheesta käyty keskustelua. Sama pätee äänestysten kohdalla, eli tarkista että samanlaista äänestystä ei ole olemassa. Samasta asiasta ei tarvitse äänestää moneen kertaan. Muista otsikoida aiheesi selkeästi, moderaattorit voivat tarvittaessa muokata ketjun otsikkoa.

6 § Älä mainosta
Mainostaminen on kiellettyä. Mikäli haluatte mainostaa BBPlazalla, ottakaa yhteyttä sähköpostitse yllapito@bbplaza.org. Oman tai jonkun toisen osapuolen sivuston mainitseminen kaupallisessa tarkoituksessa on kiellettyä myös.

7 § Uutisoi, mutta kerro myös oma mielipiteesi
Uutisia voi kommentoida, mutta pelkkien uutisten postaaminen, ns. uutisankkurina toimiminen on kiellettyä. Suosittelemme käyttämään pelkkiä linkkejä, koska tekijänoikeudellisista syistä lehtiartikkeleita ei jatkossa saa kopioida foorumille kokonaisuudessaan. Osittainen lainaaminen on toki luvallista, mutta kokonaisen tekstin julkaiseminen ei. Alkuperäinen lähde/linkki on aina mainittava.

8 § Pidä allekirjoituksen koko kohtuullisena ja avatar asiallisena
Allekirjoitukset eivät saa olla liian isoja. Liian isot allekirjoitukset tullaan poistamaan. Kuvien käyttäminen allekirjoituksessa on kiellettyä. Pidäthän avattaresi hyvän maun mukaisena.

9 § Käytä vain yhtä nimimerkkiä
Älä rekisteröidy useammalla nimimerkillä
Jokaisella käyttäjällä saa olla vain yksi tunnus. Jos jonkun havaitaan käyttävän useita tunnuksia, hänen kirjoitusoikeutensa tullaan poistamaan pysyvästi. Nimimerkin tulee olla hyvän maun rajoissa, eli rivot ja loukkaavat nimimerkit on kielletty. Nimimerkki ei saa muistuttaa liikaa kenenkään toisen nimimerkkiä. Jos haluat vaihtaa nimimerkkiä, niin ota yhteyttä ylläpitäjiin. Älä tee uutta tunnusta!

Nimimerkkiä tai viestejä ei poisteta
Foorumilta erotaan lopettamalla foorumin käyttö. Ylläpito ei poista vanhoja viestejä eikä nimimerkkiä.

10 § Jos huomaat sääntöjenvastaista toimintaa, ilmoita siitä moderaattoreille
Jos huomaat asiattoman, turhan tai muuten arveluttavan viestin, voit painaa "Ilmoita tämä viesti" (huutomerkki) -painiketta. Moderaattorit löytävät ilmoitetut viestit helposti. Älä huomauta asiasta uudella viestillä.

11 § Älä saa itkupotkuraivaria jos huomaat, että viestiäsi on moderoitu
Älä turhaan valita moderaattoreiden ja ylläpitäjien pienistäkin tekemisistä (esim. viestien siirrot), äläkä postaa poistettua viestiä uudelleen. Sama koskee banneja, bannien kiertäminen ja foorumille kirjoittaminen niiden aikana vain pidentää jäähyä entisestään. Kaikkiin toimenpiteisiin löytyy aina jokin syy. Jos selvää ja perusteltua valittamisen aihetta löytyy, niin palautetta saa ja pitää tietenkin antaa.

12 § Keittiöpsykologian harrastaminen
Liiallisuuksiin menevä henkilön mielenterveyden, alkoholin käytön tms. arviointi sekä arvostelu on kielletty. Moderaattoreilla on oikeus puuttua keskusteluun, mikäli jonkin henkilön ominaisuuksia ruoditaan siten, että se on hyvän maun vastaista.


Moderaattorit ja ylläpitäjät valvovat sääntöjen noudattamista säntillisesti, kuitenkaan tervettä maalaisjärkeä unohtamatta. Ylläpito pyrkii kaikessa toiminnassaan aina parhaimpansa mukaan reiluuteen ja tasapuolisuuteen, tosin kiivasrytmisen keskustelun tiimellyksessä mokiltakaan tuskin täysin voidaan välttyä. Uusia käyttäjiä opastetaan tarvittaessa, mutta tarkoitus luonnollisesti on, että käyttäjät omatoimisesti tutustuisivat foorumin sääntöihin ja noudattaisivat niitä ilman ylläpidon väliintulon tarvetta.

Kirjoituksia voidaan poistaa, siirtää tai muokata. Sääntöjen rikkomisesta ensikertalaiset selviävät yleensä huomautuksella tai varoituksella. Toistuvista sääntörikkeistä seuraa määräaikainen porttikielto. Jatkuvasta tai vakavasta häiriökäyttäytymisestä tulee pysyvä porttikielto, jopa IP-osoite voidaan bannata ja lukuoikeudet evätä. Emme ole velvollisia varoittamaan erikseen tulevasta porttikiellosta, jos käyttäjää on aiemmin varoitettu. Sääntöjä kannattaa siis noudattaa ja moderaattoreiden/ylläpitäjien kehoitukset täytyy ottaa tosissaan. Voit lähettää suoraan palautetta tai kysymyksiä yv:nä moderaattoreille, myös ylläpitäjiä voi lähestyä. Kysy rohkeasti, jos olet esimerkiksi epävarma onko ketju tai viesti sääntöjen mukainen.

Ylläpito päättää harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu. Epäselvissä tilanteissa viimeinen päätösvalta sääntöjen oikeasta tulkinnasta on ylläpidolla.

Kuva
Parhaat asukkaat: 1. Aleisha 2. Nikki (1982-2021 RIP) 3. Paul 4. Dick 5. Charlotte

Parhaat kaudet: 1. BBAU7 2. BBUK9 3. BBUS8 4. BBAU4 5. BBCAN4

Avatar
Spencer
Ylläpitäjä
Viestit: 19498
Liittynyt: 22 Elo 2005 18:08

Re: Lue tämä ja tajuntasi laajenee. Saat myös karkin.

Viesti Kirjoittaja Spencer » 24 Loka 2012 21:00

Mikäli yläpuolella näkyvät säännöt ei ole vielä tutut, niin pyydän tutustumaan niihin.

Sanottakoon vielä tähän samaan syssyyn, että monet näyttävät tekevän herkästi uuden tunnuksen salasanan unohdettuaan. Se ei ole missään tapauksessa sallittua. Jos salasana unohtuu, niin se on mahdollista saada selville klikkaamalla Unohdin salasanani -linkkiä. Jos jotain ongelmia ilmenee, niin ylläpitoon (yllapito@bbplaza.org) voi olla yhteydessä sähköpostitse.

Kuva
Parhaat asukkaat: 1. Aleisha 2. Nikki (1982-2021 RIP) 3. Paul 4. Dick 5. Charlotte

Parhaat kaudet: 1. BBAU7 2. BBUK9 3. BBUS8 4. BBAU4 5. BBCAN4

Avatar
Spencer
Ylläpitäjä
Viestit: 19498
Liittynyt: 22 Elo 2005 18:08

Re: Lue tämä ja tajuntasi laajenee. Saat myös karkin.

Viesti Kirjoittaja Spencer » 23 Maalis 2013 11:36

Tekijänoikeudellisista syistä lehtiartikkeleita ei jatkossa saa kopioida foorumille kokonaisuudessaan. Osittainen lainaaminen on luvallista, mutta kokonaisen tekstin julkaiseminen ei. Alkuperäinen lähde/linkki on aina mainittava.
Parhaat asukkaat: 1. Aleisha 2. Nikki (1982-2021 RIP) 3. Paul 4. Dick 5. Charlotte

Parhaat kaudet: 1. BBAU7 2. BBUK9 3. BBUS8 4. BBAU4 5. BBCAN4

Avatar
Spencer
Ylläpitäjä
Viestit: 19498
Liittynyt: 22 Elo 2005 18:08

Re: Lue tämä ja tajuntasi laajenee. Saat myös karkin.

Viesti Kirjoittaja Spencer » 30 Huhti 2013 17:48

Miten olisi pieni sääntöjen kertaus vapun kunniaksi? Erityisesti seuraaviin sääntökohtiin toivoisin kiinnitettävän jatkossa paremmin huomiota:
Älä spämmää
Saman asian turha toistaminen, tsättiviestit ja hymiöviestit ovat kiellettyjä. Jättäkää kirjoittamatta, jos ei ole mitään annettavaa keskustelulle. Esimerkiksi pelkät lyhyet "Ok" tai "Komppaan" -tyyliset kommentit ilman mitään perusteluita eivät kehitä keskustelua mihinkään. Keskustelufoorumi ei ole mikään chatti.

Etsi viestillesi oikea koti
Kaikki viestit on kirjoitettava oikealle, niille tarkoitetulle alueelle ja viestiketjuun. Käytä hyväksesi hakutoimintoa (jokerimerkkinä toimii *, esim. laama* etsii myös sanat laamantai, laamalauma ja laamalaulu). Muu keskustelu -alueelle voi kirjoittaa sellaisista aiheista, jotka eivät muille alueille sovi. Vapaa keskustelu -ketjuun voi kirjoittaa sellaisesta aiheesta, mikä ei sovi oikein mihinkään ketjuun.

Lainaa vain oleellinen toisen kirjoittajan viestistä
Lainatessa toisen kirjoittajan tekstiä, lainaa vain kohta, jota haluat kommentoida. Pitkät lainaukset tekevät viesteistä pitkiä ja luettavuus kärsii. Toisen kirjoittajan tekstin lainaamisen yhteydessä tekstin muuttaminen on kiellettyä.

Kerro mitä linkin takana on
Lähetettäessä linkkejä foorumille, linkin sisällön kuvaus on pakollinen. Kuvauksen puuttuessa viestisi saatetaan poistaa.

11 § Älä saa itkupotkuraivaria jos huomaat, että viestiäsi on moderoitu
Älä turhaan valita moderaattoreiden ja ylläpitäjien pienistäkin tekemisistä (esim. viestien siirrot), äläkä postaa poistettua viestiä uudelleen. Sama koskee banneja, bannien kiertäminen ja foorumille kirjoittaminen niiden aikana vain pidentää jäähyä entisestään. Kaikkiin toimenpiteisiin löytyy aina jokin syy. Jos selvää ja perusteltua valittamisen aihetta löytyy, niin palautetta saa ja pitää tietenkin antaa.
Sääntöjä ei ole tehty kenenkään kiusaksi, vaan yhteiseksi hyväksi, edesauttamaan keskustelua ja foorumin toimintaa. Se on hyvä pitää mielessä. Hyvää vappua!
Parhaat asukkaat: 1. Aleisha 2. Nikki (1982-2021 RIP) 3. Paul 4. Dick 5. Charlotte

Parhaat kaudet: 1. BBAU7 2. BBUK9 3. BBUS8 4. BBAU4 5. BBCAN4

Avatar
Karhu
Ylläpitäjä
Viestit: 2628
Liittynyt: 18 Syys 2009 02:39
Paikkakunta: Oulu

Re: Lue tämä ja tajuntasi laajenee. Saat myös karkin.

Viesti Kirjoittaja Karhu » 09 Syys 2019 12:22

Koska pitkä tauko ja uusia plazalaisia, kerrataan muutama yleisimmin esiin nouseva aihe.

Live 24/7 -alue on foorumin tärkein ja tarkimmin valvottu. 24/7 Liveraportointi -ketjuun raportit ja kuvat talon tapahtumista. Omat kommentit, mielipiteet ym. Keskustelua livetapahtumista- tai muuhun sopivaan ketjuun.

Viestejä siirretään. Jos viestisi "häviää", se on mahdollisesti siirretty toiseen, paremmin viestisi aihepiiriä vastaavaan ketjuun. Tarkista oma viestihistoriasi. Viesti on voitu myös poistaa foorumin sääntöjen vastaisena. Lue ne!

Ilmoitusnappi, se huutomerkki viestin oikeassa ylänurkassa. Tällä saat helpoiten yhteyden moderaattoreihin ja tulet huomatuksi. Jos viestisi lähettämisessä tuli ongelma kuten tuplaviesti, lainaukset väärin, väärä ketju tjms. paina tätä, kerro missä vika, korjataan. Tätä kautta myös ilmoitetaan tarkistamista vaativista viesteistä.

Avatar
Skygge
Big Brother
Viestit: 5778
Liittynyt: 05 Loka 2010 14:11
Paikkakunta: Tampere

Re: Foorumin säännöt. Lue ja tajuntasi laajenee. Saat myös karkin.

Viesti Kirjoittaja Skygge » 31 Elo 2020 20:04

Sääntöjä päivitetty. Näin uuden kauden alla suosittelen kaikkia plazalaisia kertaamaan säännöt.
:trollface:

Lukittu

Palaa sivulle “Tiedotteet, kysymykset ja palaute”