Pari ehdotusta viikkotehtäviksi
Lähetetty: 02 Syys 2014 13:03
KOKIT KIERTOON
Viikkotehtävän ensimmäisessä vaiheessa Kartano ja Kellari yhdessä valitsisivat rajatussa ajassa viikkotehtävän kullekin päivälle ruokailuteemat (esim. suomalainen kotiruoka, perinneruoka, joku maateema, kasvisruokavalio, sydänystävällinen ruoka, paleo, karppaus)
jotka valitsevat tuotannon antamista vaihtoehdoista ja
joita toteuttavat annetuista raaka-aineista joukkueittain.
Toisessa vaiheessa sekä Kartano että Kellari tekevät joukkueissaan roolijaon (keittiömestari, kokki, apukokit, kattaus/tarjoilu, siivous. Kaikki osallistuvat.) päivien ruokailuteemojen toteuttamiseksi.
Joukkueet suunnittelevat ateriat
ja toteuttavat ne määrättynä aikana.
Kolmannessa vaiheessa ateriat nautitaan, tehdään keittiön siivous.
Tehtävän onnistumisen arviointi on subjektiivinen, arvioidaan ja pisteytetään joukkueen oma suoritus osa-alueittain.
Joukkueiden kaikki jäsenet vuoronperään antavat arvosanan päiväkirjahuoneessa osa-alueista
1) kokonaisuuden suunnittelu yhdessä, 2) teemojen suunnittelu joukkueina ja oman joukkueen roolijako ja
3) aterioiden maistuvuus, esillepano ja ruokailutilanteen viihtyisyys.
KÄYTTÄYTYMISREMPPA
Kiinnitetään huomiota yksilöiden, oman joukkueen (Kartano / Kellari) ja kilpailevan joukkueen käyttäytymiseen.
- Kanssa-asukkaiden huomioonottaminen: sosiaalinen kyvykkyys, psykologinen ja fyysinen turvallisuus,
- Kommunikointi: erityishuomio kiroilun ja huutamisen vähentämisessä
Arvioinnissa jokainen antaa pisteitä itselleen pk-huoneissa osa-alueittaan.
Viikkotehtävän ensimmäisessä vaiheessa Kartano ja Kellari yhdessä valitsisivat rajatussa ajassa viikkotehtävän kullekin päivälle ruokailuteemat (esim. suomalainen kotiruoka, perinneruoka, joku maateema, kasvisruokavalio, sydänystävällinen ruoka, paleo, karppaus)
jotka valitsevat tuotannon antamista vaihtoehdoista ja
joita toteuttavat annetuista raaka-aineista joukkueittain.
Toisessa vaiheessa sekä Kartano että Kellari tekevät joukkueissaan roolijaon (keittiömestari, kokki, apukokit, kattaus/tarjoilu, siivous. Kaikki osallistuvat.) päivien ruokailuteemojen toteuttamiseksi.
Joukkueet suunnittelevat ateriat
ja toteuttavat ne määrättynä aikana.
Kolmannessa vaiheessa ateriat nautitaan, tehdään keittiön siivous.
Tehtävän onnistumisen arviointi on subjektiivinen, arvioidaan ja pisteytetään joukkueen oma suoritus osa-alueittain.
Joukkueiden kaikki jäsenet vuoronperään antavat arvosanan päiväkirjahuoneessa osa-alueista
1) kokonaisuuden suunnittelu yhdessä, 2) teemojen suunnittelu joukkueina ja oman joukkueen roolijako ja
3) aterioiden maistuvuus, esillepano ja ruokailutilanteen viihtyisyys.
KÄYTTÄYTYMISREMPPA
Kiinnitetään huomiota yksilöiden, oman joukkueen (Kartano / Kellari) ja kilpailevan joukkueen käyttäytymiseen.
- Kanssa-asukkaiden huomioonottaminen: sosiaalinen kyvykkyys, psykologinen ja fyysinen turvallisuus,
- Kommunikointi: erityishuomio kiroilun ja huutamisen vähentämisessä
Arvioinnissa jokainen antaa pisteitä itselleen pk-huoneissa osa-alueittaan.