Plaazan Biisiraati

Keskustelua elokuvista, musiikista ja konsoli- ja tietokonepeleistä.

Valvoja: Isoveli

Vastaa Viestiin
Avatar
aadeehoovee
Guru
Viestit: 3546
Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja aadeehoovee » 05 Loka 2021 22:08

Santa Lucia - Perse Palaa

Siis naisten laulamaa progressiivista metallia suomeksi? No tämähän toimii mutta kappaleessa on myös pikkaisen punainen lanka kateissa ja liikaa osioita yritetty mahduttaa viiteen minuuttiin. 1:30 alkava tätätätätätätä ja 4:00 paikkeilla alkava loppurallatus on tän biisin parhaan vedot ja näihin olisi voinut tukeutua enemmänkin, osa välisoitoista kuulostaa hieman väkisin hakatuilta. 7 / 10.

Päätin jo etukäteen että kirjoitan arvostelun ennen kuin googlaan mistä tässä on kysymys. Mietin nimittäin koko ajan että tässä on Mariskalla näppinsä pelissä ja nää on jotain YUP faneja jotka oon onnistunut missaamaan. Vähän yllätti, että kyseessä on 80-luvun alun suomalainen naisviisikko. Hattu päästä, oon aika varma, että jos oisin tiennyt mistä on kyse, oisin antanut enemmän pisteitä. Tähän pitää tutustua.

KEY 키 - BAD LOVE

Tämä sopisi erinomaisesti GTA:n soundtrack -valikoimaan. Vähän omaan makuun liian koneellista kamaa etenkin rumpujen osalta. Melodiat on ihan kivat varsinkin niissä osioissa missä rummut on jätetty taemmalle. Kovin omaperäiseksikään tätä ei voi kehua, perusjumputus josta ei jää oikein mitään mieleen, mutta voittaa monet kurat mitä radiosta sattuu kuulemaan. 6 / 10.

Turnstile - Holiday

Alun bassokierto lupaa hyvää. Mutta sitten se unohtuu kunnes siihen palataan vielä kappaleen loppupuolella hetkeksi. Ehkä tuon päälle olisi voinut rakentaa jotain mielenkiintoisempaa kuin mitä kappale lopulta on. Kitarariffi on sen kuuloinen että se on pariinkin kertaan jossain käytetty, saahan sitä kierrättää, mutta olisi toivonut jotain muutakin koukkua. Pisteitä nostaa kappaleen lyhyys, on osattu lopettaa ennen kuin alkaa puuduttamaan. Ois iskenyt kovempaa 25 vuotta sitten, olen tullut vanhaksi. 6 / 10
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.

Avatar
Zygerö
Tohtori
Viestit: 8092
Liittynyt: 15 Syys 2009 15:22

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja Zygerö » 06 Loka 2021 21:50

Caspian - Ishmael (On Circles)
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles

Avatar
aadeehoovee
Guru
Viestit: 3546
Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja aadeehoovee » 06 Loka 2021 22:17

Shivaree - Goodnight Moon - (Oughtta Give You a Shot in the Head for Making Me Live in This Dump)
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.

Avatar
Wicker Man
Isoveli
Viestit: 3301
Liittynyt: 07 Heinä 2011 22:27

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja Wicker Man » 06 Loka 2021 22:34

Deep Purple - Hard Lovin´ Man (Deep Purple in Rock)

Avatar
Zygerö
Tohtori
Viestit: 8092
Liittynyt: 15 Syys 2009 15:22

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja Zygerö » 11 Loka 2021 22:36

Shivaree - Goodnight Moon

Shivareeta on ollu joku biisi raadissa aiemminkin. Silloin muistaakseni sanoin, että en tule perehtymään bändiin enempää, enkä sitä ole tehnytkään. Myöskään tämä biisi ei tilannetta muuta. Ihan kuunneltava biisi, mutta lopulta kuitenkin aika yhdentekevä. Tykkäsin taustalla kuuluvasta puuputkeen naputtelusta. Jotkut tietäjät voi kertoa moukalle tuon lyömäsoittimen nimen.
6/10

Deep Purple - Hard Lovin' Man

Iso bändi, ei isolle yleisölle varmaan niitä tunnetuimpia biisejä. Tuolta klassikkolevyltä varmaan parhaiten muistetaan sinkut Speed King ja Black Night sekä kymmenminuuttinen Child in Time. Mulle on todella vaikea arvioida näitä hard rock-/heavy metal -klassikoita. Kavereiden kanssa fiilistellään 60- ja 70-luvun biisejä aina mökillä saunomisen lomassa. Tämäkin soinut useamman kerran. Tykkään.
9/10
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles

Avatar
Wicker Man
Isoveli
Viestit: 3301
Liittynyt: 07 Heinä 2011 22:27

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja Wicker Man » 12 Loka 2021 17:31

Caspian - Ishmael

Tämähän kuulostaa puhelinpalvelujen odotusmusiikilta. Alkuun tämä oli oikein rauhoittavaa kamaa, kun Viulu ja akustinen kitara olivat vain mukana. Mutta kun muita soittimia tuli mukaan, niin meno muuttuu vähän sekametelisopaksi. Ei sentään kuuntelukelvottomaksi tosiaankaan. Mutta joutui vähän laittamaan äänen voimakkuutta pienemmälle, kun liikaa korkeita ääniä on mukana yhtä-aikaa. Kyllä tällaista odotusmusiikki kuuntelee puhelimessa tai vaikkapa odotusaulassa.
7/10

Shivaree - Goodnight Moon

Onpas tosi hyvä laulaja. Oikein Jazzahtava tyyli hänellä. Sade tulee mieleen jossain määrin. Biisin rento meininki myös hyvä asia. Hyvä meno jatkuu alusta loppuun ilman suurempia tahdinvaihdoksia. Laulajan hiljaisella äänellä vedetystä laulusta tykkäsin todella paljon. Ei haittaa yhtään, kun tämä biisi jää Youtuben muistiin tililleni. Tätähän kuuntelee oikein mielellään.
7/10

Avatar
Kierrekaneli
Käpylehmätehtaan työntekijä
Viestit: 519
Liittynyt: 15 Syys 2020 20:13

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja Kierrekaneli » 12 Loka 2021 18:11

Caspian - Ishmael
Alku on rentouttava ja sopii myös hyvin videoon.
Alun rauhallisuuden riikkoontuessa ja melodian muuttuessa "huutavaksi" huomaan ärsyyntyväni siihen. Ääniä on samaan aikaan liikaa ja harmonia katoaa. Video toimii tämän kanssa myös yhteen, tykkään graafisista kuvioista ja miten se vielä voimistaa ärsyttävää ääntä.
Mieleen tulee Mika Taanilan elokuvat.
Lopputuloksessa päälimmäiseksi jää kuitenkin miksaus, missä on jätetty monta ääniraitaa päällekäin ja äänien sekamelska uuvuttaa. Lopun rauhallisuus ei tätä poista, eikä pelasta ja huomaan olevani edelleen ärsyyntynyt.
6/10.

Shivaree - Goodnight Moon
Ennen ensimmäistä kertosäettä mieleeni tulee useiden elokuvien kohtaus, missä päähenkilö astelee baariin ja etsii jotakuta. Bändi soittaa ja tanssilattialla on muutamia henkilöitä tanssimassa, laulajaa kuvatessa tämä joko laulaa katsoen yleisön yli seinään tai seuraa päähenkilöämme. Vibrato tuntuu teennäiseltä, mutta samaan aikaan tuo mieleen Tori Amoksen, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi.
Kertosäkeen jälkeen tanssilava-fiilis ei mene pois. Näen bändin olemassa se etkobändi ennen illan pääartistia. Komppihan on siellä taustalla ja kokeilen ottaa pari askelta, osuuhan ne.
Biisi on osastoa "ihan kiva". Sopii taustalle johonkin hetkeen kun pääfokus ehkä on muualla. Tavallaan pidän, mutta sitten samalla jään kaipaamaan jotain.
8/10

Mietin onko ne puuäänet joko ihan rytmikapulat tai penaali, guirossa olisi mukana rahina.


Deep Purple - Hard Lovin' Man

Muistan sen yhden kesäillan kun vedettiin kavereiden kanssa Volkswagen Pololla pilistä ja luukutettiin vain näitä metalliklassikoita tuntitolkulla. Jos pysähdyttiin tauolle, laitettiin volat niin että varmasti muut pilisläiset kuuli myös.
En tiedä onko se nostalgia, vai vaan että tämä nyt on yksinkertaisuudessaan hyvä biisi. Ärsyynnyn kyllä siihen, että biisi on myös ylipitkä ja jankkaa paikallaankin. Mutta sitten sen saa anteeksi olemalla Deep Purple. Hauskasti tulee myös mieleen monta biisiä ja bändiä, jotka ovat tästä selkeästi saaneet vaikutteensa niin kotimaisissa kuin ulkomaisissakin tuotannoissa.
Oliko ennen kaikki paremmin? Ei, mutta ainakin oli hauskaa.
9/10

Avatar
Jason S.
Vastaava tuottaja
Viestit: 3690
Liittynyt: 18 Elo 2009 16:26

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja Jason S. » 12 Loka 2021 23:51

Caspian - Ishmael

Introsta olisi voinut päätellä että nyt tulisi jotain mahtipontista. Odotin että useita instrumentteja olisi vyörynyt päälle muodostaen maailmanlopun soundtrackin. Mutta ei kuitenkaan. Mikä ei tässä tapauksessa ole huono asia, sillä se mitä saatiin oli niin hyvää tunnelmamusiikkia valoisaan kesäyöhön. Eri istrumentteja saatiin hyvässä suhteessa toisiin nähden, ja nousuja ja laskuja oli kuitenkin muodostamassa hyvän kokonaisuuden.

7/10.

Shivaree - Goodnight Moon

Erittäin hyvää lounge-musiikkia, jota tulisi kuunnella pöydän ääressä hämärästi valaistussa, hämyisessä klubissa. Laulajan sensuelli ääni vangitsi ja kuulosti todella hyvältä. Tykkäsin alun bassopainotteisesta introsta, sekä siitä että musiikkin oli pidetty yksinkertaisena. Biisin keskivaiheilla muusikot olisi voinut soittaa pidempään keskenään, niin ehkä lopetus olisi ollut ns. ansaitumpi. Toimii kuitenkin näinkin.

8/10.

Deep Purple - Hard Lovin' Man

Itselleni Purple on tuttu vain suurimpien hittien osalta, enkä ole varma tiedänkö edes niitä kaikki. Tämä biisi oli uusi tuttavuus, eikä ollenkaan huono tuttavuus. Biisi on erittäin rivakka ja laukkaava riffi saa pään heilumaan musiikin tahtiin. 70-luvun tyyliin biisi on pitkä ja moniosainen, jotta kaikki varmasti saa tekemistä, ja miksipäs ei, kuitenkin omien instrumenttiensa legendoja kyseessä. Lopun kitararevittelyä ei olisi kyllä tarvittu, se nimittäin kuulosti olevan jostain toisesta biisistä.

8/10.
Al Bundy's best insults
Juhani oli numero 1 asukas talossa, sekä numero 1 mies-häädetty.

Avatar
Risto
Isoveli
Viestit: 6607
Liittynyt: 10 Loka 2010 16:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja Risto » 13 Loka 2021 22:01

Caspian - Ishmael

Mulle tuli tästä biisistä mieleen Unravel-videopelin soundtrack ja se ilahdutti kovasti. Muutenkin kuulosti hyvin soundtrackmaiselta kappaleelta. Kivan chilli meininki, mutta vaatii ehkä hieman toisenlaisen mielentilan kuin nykyinen.
6/10

Shivaree - Goodnight Moon

Oli pakko googlettaa että mistä tiedän tän biisin ja tämähän on tosiaan ollut Kill Bill Vol.2:ssa, joten tuttu biisi jo entuudestaan. Kaunista laulua ja soitantaa. Vaikea arvostella biisiä itsenäisesti kun yhdistän tän niin vahvasti tohon elokuvaan. Pidän.
8/10

Deep Purple - Hard Lovin' Man

En ole paljoa Deep Purplea kuunnellut, mutta tää biisi kuulosti ihan Deep Purplelta. Lopun tiluttelu oli kova.
7/10

Avatar
aadeehoovee
Guru
Viestit: 3546
Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja aadeehoovee » 13 Loka 2021 22:36

Caspian - Ishmael

Tunnelmaa on kuin barokkiajan linnassa. Annan plussaa epäsovinnaisesta viulun ja akustisen kitaran kombosta sekä kappaleen rakenteesta, alku-, keski-, ja loppuosio on sopivasti balanssissa. Kappale on kuitenkin liian pitkä ja sopii mulle aika rajoitetusti kun vaatii tietyn fiiliksen. Instrumentaalikappaleeksi ihan hyvä mutta mulla on näiden kanssa vähän ongelmia. Laitoin soittolistalle ja kuuntelen joskus uudelleen. 6 / 10.

Deep Purple - Hard Lovin' Man

Hard ja Rock. Kun kitaran taakse alkaa Hammondi soittamaan, ei jää epäselvää minkä bändin biisi. En ihan hirvee Purple -mies ole koskaan ollut, mikä johtuu osittain juuri siitä Hammondista. Tämä oli oikeastaan positiivinen yllätys. Riffi on jees ja Hammondikaan ei häiritse. Blackmore ei kuulu omiin kitaristisuosikkeihin, mutta tässä on jotain sellaista, minkä takia arvelen monen häntä arvostavan. Ian Gillianin äänestä pidän paljon, niin tässäkin biisissä. Hyvä biisi kyllä, mutta Purplen olen omasta mielestäni kuunnellut jo läpi, enkä taida tämän takia avata arkkuja uudelleen. Ajalta kun tehtiin aitoa musiikkia, annetaan: 8 / 10.
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.

Avatar
aadeehoovee
Guru
Viestit: 3546
Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja aadeehoovee » 14 Loka 2021 22:00

Harvat asiat ovat ikuisia, tämä on!

Deep Purple - Hard Lovin´ Man - 41
Shivaree - Goodnight Moon - 37
Santa Lucia - Perse Palaa - 36
Caspian - Ishmael - 32
Turnstile - Holiday - 29
KEY 키 - BAD LOVE - 29

Se on syvää purppuraa tällä kertaa. Kiitoksia raatilaisille panoksesta interwebin kovimpaan ketjuun.

Plaazan Biisiraati, tuli mieleen Euroviisut hyvässä mielessä.
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Elokuvat / Musiikki / Pelit”